Over Laadnet

Over Laadnet

Nu elektrisch rijden steeds populairder wordt, zien we een verschuiving van ‘domme’ naar ‘slimme’ laadstations. Slimme laadstations zijn aangesloten op het internet en kunnen met een beheerplatform verbonden worden. Waarom? Het laadstation kan voor openbaar gebruik beschikbaar worden gesteld, en de financiële afwikkeling van de laadtransactie tussen de berijder en de eigenaar van het laadstation kan op die manier plaatsvinden. Ten tweede kan er beheer en onderhoud op afstand worden uitgevoerd. De vraag naar een eenvoudig en transparant beheerplatform neemt toe en daarom heeft Rexel Nederland “Laadnet” in het leven geroepen. Ieder ‘slim’ laadstation van Rexel wordt voorbereid op de koppeling met Laadnet.

Charge Point Operator

Laadnet is een Charge Point Operator, oftewel een laadpunt-beheerder. Via ons cloud-based beheerplatform leveren wij het netwerk achter uw laadstations, en bieden wij op afstand technisch en administratief beheer van uw laadstations. U krijgt online toegang tot uw laadstations en daarmee uitgebreid inzicht in alles wat er op uw laadstations afspeelt.

  • Administratief beheer / “Verrekenen” van laadsessies

    Slimme laadstations kunnen beschikbaar gesteld worden voor openbaar gebruik. EV-rijders kunnen dan laden via een openbare laadpas, of creditcard, tegen een bepaald laadtarief. De autorisatie en de financiële afwikkeling voor het verrekenen van deze laadsessies met uitgevers van openbare laadpassen en creditcards wordt volledig geautomatiseerd voor u afgehandeld.

  • Technisch beheer

    Slimme laadstations kunnen op afstand beheerd worden, door zowel laadstation-eigenaren als installateurs. Firmware updates toepassen, het aanpassen van tarieven en het oplossen van storingen: het kan allemaal. Omdat we graag willen dat u rechtstreeks contact kunt onderhouden met uw installateur, krijgt hij/zij ook de mogelijkheid zich als servicepartner aan te melden bij Laadnet.