Privacy statement

PRIVACYSTATEMENT

Statutair gevestigd te Zoetermeer

Versie maart 2022

Exemplaren van deze privacystatement zijn online beschikbaar via de App en kosteloos verkrijgbaar op ons kantoor te Zoetermeer, alwaar zij ook ter inzage liggen.

  1. WIE WIJ ZIJN

    Laadnet is een handelsnaam van Rexel Nederland. Wij leveren beheersdiensten voor laadstations (onze

    Diensten).

  2. PRIVACY BIJ LAADNET

    In het kader van onze Diensten verwerken wij Persoonsgegevens. Onder Persoonsgegevens wordt verstaan alle informatie waarmee een persoon direct of indirect kan worden geïdentificeerd. In deze Privacyverklaring leggen wij uit wat voor Persoonsgegevens wij verzamelen via onze Diensten. Ook leggen wij uit welke rol wij hebben bij de verwerking van jouw Persoonsgegevens, hoe lang wij deze bewaren en welke rechten je als betrokkene hebt.

    Op grond van de toepasselijke wetgeving, inclusief de Algemene Verordening Gegevensbescherming van de Europese Unie (de Privacywetgeving), verwerken wij jouw persoonsgegevens als Verwerkingsverantwoordelijke.

    In deze Privacyverklaring wordt uitgelegd hoe wij uw Persoonsgegevens verzamelen en gebruiken, hoe lang we deze bewaren en wat uw rechten zijn.

  3. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKEN WIJ?

    Hieronder zie je welke Persoonsgegevens we van jou verwerken in verschillende situaties.

    Verwerking Persoonsgegevens in het kader van ons Platform (inclusief de Laadnet app en het Laadnet webportaal):

    (Persoons)gegevens:

    Doel(en):

    Rechtsgrondslag:

    Gegevens m.b.t. de overeenkomst

    We gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    afgenomen.

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens om onze overeenkomst aan te gaan en uit te voeren.

    Contactgegevens

    (Zakelijk) e-mailadres, zakelijk postadres, zakelijk telefoonnummer en andere vergelijkbare

    We gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    – Contact op te nemen m.b.t. onze overeenkomst en de diensten die worden

    afgenomen.

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens om onze overeenkomst uit te voeren.

    • Bedrijfsgegevens Klant

    • Handtekening gevolmachtigde

    • Andere details uit de overeenkomst

    • Een overeenkomst aan te gaan;

    • Onze overeenkomst in onze systemen te registreren;

    • Contractbeheer; en

    • Contact op te nemen m.b.t. onze overeenkomst en de diensten die worden

    contactgegevens van de contactpersoon bij de Klant.

       

    Accountgegevens

    Accountnummer, gebruikersnaam, wachtwoord en beveiligingsinformatie en datum van aanmaak van uw account.

    We gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    te geven.

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens om onze overeenkomst uit te voeren, d.w.z. om toegang te geven tot het Platform.

    Aankoopgegevens

    Opgevraagde offertes, aankopen/bestellingen (en daaraan gerelateerde locatie-, contact- en accountgegevens).

    We gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    laaddiensten (optioneel).

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens om onze overeenkomst uit te voeren, d.w.z. om bestellingen te verwerken en leveren.

    Financiële gegevens

    Bankrekeninggegevens of creditcardgegevens, factuuradres en factuurgegevens en (indien van toepassing) een incassomandaat.

    Als de Klant een account heeft, verwerken wij ook het saldo en achterstallige betalingen.

    Wanneer een krediet wordt aangevraagd, verzamelen wij informatie om de kredietwaardigheid en kredietdrempels bij kredietinformatiebureaus te evalueren.

    Wij gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    van toepassing).

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens om onze overeenkomst uit te voeren ten aanzien van aankopen en betalingen.

    Ook zijn wij wettelijk verplicht om (een deel van) deze gegevens te verwerken voor de Belastingdienst en met de Belastingdienst te delen.

    • Het Klant account te registreren; en

    • Klant via het account toegang tot het Platform en de beveiligde Laadnet omgeving

    • Offertes te sturen voor opgevraagde Diensten/producten;

    • Bestelling(en) te verwerken;

    • De bestelde diensten/producten te leveren;

    • Klantenclaims en/of terugname van producten te beheren;

    • De Klant te ondersteunen bij vragen;

    • De verkoop van onze producten en diensten te volgen; en

    • De laadstations beschikbaar te stellen voor onze Ad-hoc

    • Betaling(en) te verwerken;

    • Contact op te nemen over achterstallige betalingen;

    • Op te nemen in onze financiële administratie;

    • Betalingen automatisch te incasseren (indien een incassomandaat van toepassing is);

    • Te delen met de Belastingdienst (voor zover we hiertoe verplicht zijn);

    • Kredietwaardigheid op te vragen (indien van toepassing); en

    • Krediet toe te kennen (indien

    Verwerking Persoonsgegevens in het kader van ad hoc laden:

    (Persoons)gegevens:

    Doel(en):

    Rechtsgrondslag:

    Contact- en laadgegevens

    Contactinformatie en gegevens met betrekking tot laadsessie (tijd, locatie, etc.).

    We gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    rekening te brengen.

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens om onze Overeenkomst uit te voeren, d.w.z. de overeenkomst te sluiten (en na te komen) en de gebruikskosten juist te factureren.

    Financiële gegevens

    Creditcardgegevens en factuurgegevens.

    Wij gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens om onze overeenkomst uit te voeren ten aanzien van aankopen en betalingen.

    Ook zijn wij wettelijk verplicht om (een deel van) deze gegevens te verwerken voor de Belastingdienst

    en met de Belastingdienst te delen.

    • Een overeenkomst aan te gaan;

    • Onze overeenkomst in onze systemen te registreren;

    • Contractbeheer; en

    • Contact op te nemen m.b.t. onze overeenkomst en de diensten die worden afgenomen.

    • De kosten voor het laden bij de juiste laadpaaleigenaar in

    • Reserveringen en betaling(en) te verwerken;

    • Op te nemen in onze financiële administratie; en

    • Te delen met de Belastingdienst (voor zover we hiertoe verplicht zijn).

    Andere verwerkingen van Persoonsgegevens

    Interactie met Laadnet

    De inhoud van berichten, e-mails, brieven of telefoontjes naar ons, zoals feedback en productrecensies via de Apple en Google App Store die je schrijft, of vragen en gegevens die je verstrekt voor klantenondersteuning.

    Als wij een telefoongesprek opnemen, laten we dat aan het begin van het gesprek weten.

    Wij kunnen ook enquêtes sturen, waarbij Klant zelf kan bepalen of deze wordt ingevuld.

    We gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens, omdat wij een gerechtvaardigd belang hebben om onze Klanten te ondersteunen.

    Ook hebben wij er een gerechtvaardigd belang bij om onze diensten intern te verbeteren op basis van ons contact met Klanten.

    Marketing

    Naam, e-mailadres en/of telefoonnummer.

    We gebruiken deze Persoonsgegevens om:

    – Je nieuwsbrieven te sturen over onze producten en

    diensten; en

    Wij verwerken deze Persoonsgegevens alleen als je ons daarvoor toestemming hebt gegeven.

    • Te reageren op berichten, vragen, verzoeken of klachten;

    • Onze communicatie te archiveren met het oog op toekomstige service aan de Klant;

    • Kwaliteitscontroles op onze Diensten uit te voeren; en

    • Onze diensten te verbeteren op basis van deze input, vraag of klacht.

     

    – Je berichten te sturen over producten en diensten van derden die interessant voor jou

    zijn.

    In elke nieuwsbrief staat een link waarmee je je kunt uitschrijven voor dergelijke nieuwsbrieven.

  4. HOE LANG BEWAREN WIJ DE PERSOONSGEGEVENS?

    We bewaren uw Persoonsgegevens zo lang als nodig is voor de doeleinden van de verwerking. Hierbij hanteren wij in ieder geval de volgende bewaartermijnen:

    • Accountgegevens | Jouw accountgegevens worden bewaard zolang jouw overeenkomst met ons actief is. Wanneer er langer dan drie (3) maanden geen activiteit heeft plaatsgevonden op jouw account, dan zullen wij jouw account deactiveren. Dit houdt in dat je jouw account via de helpdesk moet laten activeren voordat je hier opnieuw gebruik van kunt maken. Mocht de overeenkomst met jou helemaal eindigen, dan worden jouw gegevens binnen zes (6) maanden na het eindigen van de overeenkomst verwijderd (tenzij hieronder anders vermeld).

    • Nieuwsbrieven | Wij bewaren de Persoonsgegevens die worden gebruikt voor het verzenden van nieuwsbrieven totdat je zich afmeldt voor onze nieuwsbrief.

    • Persoonsgegevens in onze administratie voor de Belastingdienst | Deze gegevens worden zeven

      (7) jaar bewaard, tenzij wij wettelijk verplicht zijn de gegevens langer te bewaren.

      Wij kunnen sommige Persoonsgegevens langer bewaren, als dit nodig is in het kader van geschilbeslechting, lopende of toekomstige gerechtelijke procedures, fraudepreventie, wettelijke verplichtingen of verzoeken van (gerechtelijke) autoriteiten.

  5. DELEN WIJ JOUW PERSOONSGEGEVENS MET ANDEREN?

    Verwerkers

    Wij maken gebruik van derden die ons ondersteunen bij het verlenen van onze Diensten (Verwerkers). In dit kader verwerken deze Verwerkers Persoonsgegevens namens ons. Zo gebruiken wij bijvoorbeeld Verwerkers voor het hosten van onze data, het versturen van nieuwsbrieven en het onderhoud van onze Website en applicatie en het uitvoeren van servicediensten. Wij maken gebruik van een cloudoplossing ter ondersteuning van onze beheersdiensten.

    Deze Verwerkers mogen de door ons verzamelde en aan hen verstrekte Persoonsgegevens alleen verwerken in het kader van onze instructies aan hen en in geen geval voor andere doeleinden. Wij sluiten met al deze Verwerkers een verwerkersovereenkomst.

    Verwerkingsverantwoordelijken

    Wij kunnen jouw Persoonsgegevens in de volgende gevallen ook delen met andere Verwerkingsverantwoordelijken:

    • Betaaldienstverleners: betalingen worden verwerkt door Unzer Payments.

    • Kredietbureau: Als wij een kredietwaardigheidscheck laten uitvoeren, wordt dit uitgevoerd door een zelfstandig kredietbureau.

    • Belastingdienst: Wij zijn wettelijk verplicht om (een deel van) jouw Persoonsgegevens op te nemen in onze financiële administratie, die mogelijk gedeeld moet worden met de belastingdienst. De belastingdienst zal deze Persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met haar eigen privacybeleid.

  6. WEBSITES VAN DERDEN

    U kunt reclame of andere (hyper)links in/op ons Platform aantreffen die verwijzen naar websites, producten en diensten van partners, leveranciers, adverteerders, sponsors, licentiegevers of andere derden. Wij hebben geen controle over de inhoud of de links die op deze websites verschijnen en wij zijn niet verantwoordelijk voor het beleid dat gehanteerd wordt door websites waarnaar op ons Platform wordt verwezen of die verwijzen naar ons Platform. Bovendien kunnen deze websites, producten en diensten, met inbegrip van hun inhoud en links, voortdurend veranderen. Deze websites, producten en diensten kunnen hun eigen privacyverklaringen, gebruikersvoorwaarden en klantenservicebeleid hebben. Het browsen en uitvoeren van acties op elke andere website, inclusief websites waarnaar op ons Platform wordt verwezen of die verwijzen naar ons Platform, zijn onderworpen aan de voorwaarden en het beleid van die website.

  7. WIJZIGINGEN VAN DE PRIVACYVERKLARING

    Deze Privacyverklaring kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. Wij raden je aan onze Privacyverklaring regelmatig te raadplegen. De nieuwe Privacyverklaring zal onmiddellijk van kracht worden na publicatie op onze Website. Indien we onze Privacyverklaring aanzienlijk wijzigen, zullen we dit op onze Website vermelden samen met de gewijzigde Privacyverklaring.

  8. UW RECHTEN

    Op grond van de Privacywetgeving hebt u het recht om:

    • Ons te verzoeken om inzage in uw persoonsgegevens. Ook kunt u ons vragen om (een deel van) deze gegevens door te sturen naar een andere databeheerder;

    • Ons te verzoeken uw persoonsgegeven te rectificeren of updaten;

    • Ons te verzoeken uw persoonsgegevens uit onze systemen te verwijderen;

    • Ons te verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken;

    • Bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens;

    • Uw toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens in te trekken, voor zover de verwerking op uw toestemming is gebaseerd. Dit heeft geen invloed op de geldigheid van de verwerking vóór het moment dat u de toestemming introk;

    • Een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

    U kunt bovenstaande rechten uitoefenen door contact op te nemen via onderstaande contactgegevens. We zullen uw rechten uitoefenen als is voldaan aan de wettelijke voorwaarden daarvan.

  9. CONTACTGEGEVENS

Rexel Nederland B.V. (Laadnet) E: AVG@rexel.nl

Bleiswijkseweg 35 W: www.laadnet.nl

2712 PB in Zoetermeer KvK: 24267850