Wie is Laadnet

Wie is Laadnet

Over Laadnet
Laadnet is onderdeel van Rexel Nederland, de toonaangevende partner in de distributie van elektrotechnische materialen voor professionele bedrijven. Thema’s als duurzaamheid, digitalisering en nieuwe serviceconcepten zijn voor Rexel essentieel om deze rol te kunnen blijven vervullen. Met meer dan 400 collega’s ziet Rexel erop toe dat zowel haar product- als serviceaanbod naadloos aansluit op de wensen van de markt en is een verbindende factor tussen de klant, leverancier en stakeholders in de installatiebranche.

Rexel Group
Rexel Nederland is onderdeel van de Rexel Group, een wereldwijde expert in de distributie van elektrotechnische producten en diensten. Het bedrijf is actief in 26 landen en telt 2.000 vestigingen waar in totaal ongeveer 26.000 mensen werken. De Rexel Group is genoteerd aan de Euronext in Parijs en had in 2021 een omzet van € 14,7 miljard. Ongeveer 56% van de omzet wordt gerealiseerd in Europa.

Waarom Laadnet?
10 jaar geleden was Rexel de eerste elektrotechnische groothandel in Nederland die in de wereld van laadstations stapte. Inmiddels zijn meer dan 40.000 laadstations ons distributiecentrum gepasseerd en geïnstalleerd op de meest uiteenlopende locaties. Dit doen wij natuurlijk niet alleen, maar samen met een breed netwerk aan installateurs.
Rexel biedt met een team van laadstation-specialisten advies over de producten én beschikt over alle expertise voor de realisatie van volledige laadpleinen. Om een laadstation goed te laten functioneren en verrekenen mogelijk te maken, is de aansluiting op een doorontwikkeld platform essentieel. Dit biedt de installerende partij de mogelijkheid om op afstand een betrouwbare en veilige laadsessie te garanderen.
Laadnet is na 5 jaar ontwikkeling en in samenwerking met vele (internationale) partijen het platform geworden voor het professionele gebruik van laadstations. Onder toeziend oog van de Rexel Group voldoet Laadnet aan meer dan de gebruikelijke eisen en is met een uptime van 99,8% onbetwist betrouwbaar gebleken.

Uw voordelen

 • Overzicht

  In één eenvoudige app inzicht in al uw laadstations

 • In contact

  Rechtstreeks in contact met uw installateur

 • Betrouwbaar

  Een betrouwbaar en stabiel platform met 99,8% uptime

 • Financieel

  Wij regelen de financiële afwikkeling

Neem contact met ons op

Heeft u na het lezen van alle informatie nog vragen? Of wilt u meer informatie ontvangen over Laadnet? Laat dan hieronder uw gegevens achter en wij nemen graag contact met u op.